Hoppa till innehåll

Grundläggande färggenetik för katt med Dagny Dickens

Hur ärvs pigment? Varför får hanar och honor ibland olika färg? Hur kan jag veta vilka färger som är möjliga? Kan jag förutse färgutfall på kommande kull? Varmt välkomna till föreläsning om grundläggande färggenetik med Dagny Dickens!

Vid två tillfällen kommer vi gå igenom nedärvning av de vanligaste anlagen på katt, och hur du som uppfödare kan förutse färgutfall på planerade kullar. Föreläsningarna riktar främst sig mot till er som är nya inom kattuppfödning, men även till er som vill repetera sina kunskaper inom färggenetik. Föreläsningarna kommer vara 1 timme med en frågestund på 30 minuter.

Dagny Dickens är en ofta anlitad och mycket uppskattad föreläsare inom genetik för katt. Hon är All Breed-domare, och har tidigare varit stambokförare i SVERAK innan digitaliseringen. Dagny har även tillsammans med Eva Minde tagit fram EMS-systemet som används över hela världen. Nu jobbar hon med ett nystartat utbildningsprojekt för kattuppfödare – Campus Felinarium.

Få alla kommande uppdateringar om föreläsningarna i vårt Facebook-evenemang.


När?

Söndag 11/4 och 18/4, kl. 14:00- 15:30.

Observera att dag 2 är en fortsättning av dag 1.


Var?

Digitalt via mötesplattformen Zoom.

Länk till föreläsningen skickas ut efter anmälningstiden passerat.


Anmälan

Föranmälan krävs och görs till sekreterare@snrf.org.

Anmäl dig innan måndag 5/4.


Kostnad

För SNRF-medlemmar: Gratis.

För icke-medlemmar: 100 kr för båda föreläsningstillfällena.

Avgiften sätts in på vårt Plusgiro 11 69 49-9 eller Swish 123 181 75 84 i samband med anmälan. Kom ihåg att skriva ”Föreläsning” och för vem det gäller i meddelanderutan.


Välkomna!

Translate Site »