Utbildningen kommer att hjälpa dig genom alla moment du behöver kunna och känna till för att följa SNRF:s regler för avel och uppfödning av raskatter. Kursen är avsedd för dig som är medlem i SNRF och är ny uppfödare, men den passar även erfarna uppfödare som vill friska upp kunskaperna.

Du får framför allt lära dig alla de olika moment du måste tänka på och genomföra som kattuppfödare I SNRF. Du lär dig också en del om vad svensk lag säger om djurhållning, ansvar och avtal mellan köpare och säljare när det gäller försäljning av kattungar.

Kursen är uppdelad i fyra avsnitt och du väljer själv hur och när du vill lösa uppgifterna. När alla avsnitten är inlämnade och godkända, kan du söka ett eget stamnamn i WCF (World Cat Federation) och SNRF.

OBS! Kursen är inte en utbildning i genetik och kattkunskap. För att lära mer om detta rekommenderar vi varmt PawPeds utbildningar i tre steg.

Ansök till uppfödarutbildningen

För att ta del av vår uppfödarutbildning behöver du vara medlem i SNRF. Ansökan lämnar du genom att sända ett mail till sekreterare@snrf.org.


Kursavsnitt och läsning

Nedan finner du en sammanfattning med länkar för de dokument och blanketter du behöver för att genomföra utbildningen.

Till kursavsnitt 1

Till kursavsnitt 2

Till kursavsnitt 3

Till kursavsnitt 4


Dokument för avel & uppfödning

Blanketter

Uppdateringar om avel & uppfödning