Hoppa till innehåll

Ny blankett för registrering av kullar & nytt köpeavtal

Det händer grejer även på sommaren. Nu finns det ett nytt köpeavtal och ny blankett för registreringanmälan under Blanketter på sidan Dokument. Dessa kan laddas ned som PDF-filer.

Anledningen till det nya köpeavtalet är bland annat den nya konsumentköplagen avseende djur som trädde i kraft nu i maj 2022. I korthet innebär det att säljare och konsument numera kan komma överens om att det är köparen som ska bevisa att varan (dvs djuret) har ett fel inom de första 6 månaderna från tidpunkten varan såldes, under förutsättning att varan har ett högre värde än 1/10 prisbasbelopp. I det nya köpeavtalet finns nu en ruta man kan kryssa i om man vill avtala bort säljarens ansvar för fel enligt 18 § i konsumentköplagen.

Vad detta innebär är det mycket viktigt att varje uppfödare sätter sig in i, så man vet vad man avtalar med sina köpare.

Translate Site »